Fredslyset

Østervangkirken, Dommervangen 2, 2600 Glostrup
Andreas Thom
Gratis

Fredslyset startede i 1980-erne og blev tændt i fødselsgrotten i Betlehem ved en flamme, som altid brænder.

Kl. 18:15 er der fælles optog med fakler og lygter til Østervangkirken fra Glostrup Rådhusplads.

I år er det 23. gang, at Sct. Georgs Gilderne i Danmark sender et fredslys rundt i landet. Fredslyset udgår i Danmark fra Sct. Laurentii Kirke i Roskilde. Som fordelingslinier til alle landets gilder i Danmark bruges Intercity-nettet, og lyset sendes rundt i sikringsbeholder.

Gilderne i Glostrup henter selv fredslyset i Sct. Laurentii Kirke i Roskilde ved en flamme, der altid brænder der, tændt ved lyset fra Betlehem.

Ønskes et fredslys tændt i Østervangkirken medbring da petroleumslamper el. lign., så det kan bringes med hjem.

Det er meget forskelligt, hvad man gør med fredslyset rundt om i landet. Det foræres typisk til plejehjem, børneinstitutioner, kirker og krisecentre m.fl.

Efter højtideligheden serveres der æbleskiver, gløgg, kaffe/te eller sodavand.