Passionskoncert

01. Glostrup Kirke, Kirkepladsen 1, 2600 Glostrup, Danmark
Louise McClelland, sopran; Laura Mayer, mezzosopran; Strygekvartet fra DR
Gratis

Velkommen til en stemningsfuld koncert tirsdag aften i Den stille Uge, som optakt til påskens dramatiske begivenheder. Koncertens hovedværk er Pergolesi’s ”Stabat Mater”, som beskriver Jesu moders smerte ved sønnens kors. Stabat Mater (dolorosa) er en rimbøn fra 1200-tallet, en sekvens fra den romersk-katolske kirke. Mange komponister har skrevet musik hertil, heriblandt Giovanni Battista Pergolesi (1710-36), hvis kendte og elskede værk til stadighed opføres overalt hvert eneste år i Den stille Uge. De to unge sangerinder med de lysende smukke stemmer, Louise McClelland og Laura Mayer, akkompagneres her af en strygekvartet bestående af musikere fra DR Symfoniorkesteret: Sarah McClelland og Monika Malmquist, violiner; Katrine Bundgaard, bratsch; Richard Krug, cello. Desuden medvirker organist Merete Kuhlmann.

Koncerten varer en time, der er gratis adgang, og alle er hjerteligst velkomne!