BEETHOVEN 250 - Duoen Åstrand/Salo

Dommervangen 2, 2600 Glostrup
Christina Åstrand og Per Salo
Gratis

Koncert i Østervangkirken 25. Oktober kl. 16.00 med to af Danmarks bedste klassiske musikere udgør en duo - både på scenen og privat. Christina Åstrand og Per Salo har spillet sammen i over 25 år og har et omfattende repertoire, som spænder fra wienerklassikken over romantikken til den helt nye musik.

Eftermiddagens koncert i Østervangkirken er en fejring af en af klassisk musik helt store, nemlig Ludwig van Beethoven der fejres verden over i anledening af 250 året for hans fødsel i 1770. Ved koncerten skal vi bl.a. høre Beethovens gigantiske og voldsomme Kreutzer sonate kendt for sin meget krævende violinstemme, sin usædvanlige længde på 40 minutter hvor der spilles på et stort følelsesregister.

Duo Åstrand/Salo har en stor kærlighed til det mangfoldige repertoire for violin og klaver og er efterhånden kendt for deres meget afvekslende koncerter, hvor de store klassiske værker af Beethoven, Brahms og Mozart programsættes sammen med spændende dansk repertoire og den mere ukendte musik fra det 20. århundrede. Der er altid en rød tråd igennem deres programmer og de fortæller om dette, og meget andet, ved deres koncerter.

Duoen giver mange koncerter rundt om i Europa. De har udgivet adskillige albums med hovedvægten lagt på dansk musik, som har en stor plads i begge musikeres hjerte. Én af deres målsætninger er netop at udbrede kendskabet til dansk musik både i og udenfor Danmark. Bl. a. har de indspillet samtlige værker for deres besætning af Carl Nielsen, N W Gade og Friedrich Kuhlau. Carl Nielsen cd’en blev tildelt to priser ved Danish Music Award 2007: Årets Kammermusikudgivelse samt P2-Prisen.

Netop Kuhlau har optaget Åstrand og Salo de senere år og i denne proces har de genopdaget flere næsten ukendte værker. Projektet har udmøntet sig i to cd’er med samtlige Kuhlaus violinsonater. Sammen med indspilningen har de også udarbejdet et komplet nodemateriale (udgivet på forlaget Edition S) til alle sonaterne, så den vidunderlige musik forhåbentlig kan blive yderligere udbredt.

Begge musikere har en omfattende solistisk virksomhed bag sig. De er begge medlemmer af DR Symfoniorkestret - Christina Åstrand som koncertmester og Per Salo som orkestrets pianist og organist. Hver for sig har de mange gange tidligere været solister med orkestret og i 2019 stod de for første gang sammen som solister foran orkestret ved uropførelsen og cd-indspilningen af en helt nyskrevet dobbeltkoncert for violin, klaver og orkester af Allan Gravgaard Madsen - “Nachtmusik”.

I nærmeste fremtid er planlagt en indspilning af Olivier Messiaens “Kvartet til Tidens Ende” sammen med to kolleger fra DR Symfoniorkestret soloklarinettist Johnny Teyssier og solocellist Henrik Dam Thomsen.