Mest for børn

Børn og kristendom hænger uløseligt sammen, og vi frydes over den livsglæde og begejstring, der fylder rummene, når der er børn til kirkens arrangementer. Især børnearrangementerne sprudler af liv. 

Gud og dermed pasta

Gud og dermed pasta

Først holder vi en hyggelig og lærerig gudstjeneste for børn og familie. Derefter spiser vi noget godt og sundt med pasta,

Der er gratis adgang for alle, og tilmelding er ikke nødvendig, Temaet for efterårets pasta-gudstjenester er Vores kirke – mystiske møbler og sære sager.

Læs mere.

Minikonfirmand – for børn i 3. klasse

Minikonfirmand – for børn i 3. klasse

Minikonfirmand er for dem i tredje klasse, som slet ikke kan vente til otttende med at komme i gang med konfirmand undervisningen. Børnene bliver fortrolige med kirken i bred forstand: Kirkerummet, gudstjenesten, salmerne, sproget, musikken, højtider, dåb, nadver, bøn og fadervor. Dette sker gennem leg, sang, bevægelse, kreativitet og fortællinger fra Bibelen. 

Læs mere.

Spirekor og børnekor

Spirekor og børnekor

Glostrup sogn har ikke bare et, men hele tre kor for børn og unge. Vi kalder dem for spire-, børne-, og ungdomskoret. Det er en fantastisk oplevelse for børnene. De bliver igtige gode til at synge, til at står foran mange mennesker, og så får de ogle fantastiske venskaber.

Læs mere.

Juletræsfest

Juletræsfest

Det er blevet en mangårig tradition, at Glostrup Sogns Menighedspleje inviterer til "gammeldaws" juletræsfest på ”4. juledag” i Østervangkirken.  Der serveres rigtig julemad, flæskesteg med rødkål og brune kartofler, risalamande naturligvis med mandel. Derefter danses der om juletræet, julemanden laver ballondyr, og der er godteposer og gaver til børnene. Juletræsfesten er populær, og de seneste år har over 100 børn og voksne deltaget i festen.  Billetter til juletræsfesten kan købes til sangmatine og onsdagstræf i december. Årets modtagere af julehjælp får en gratis invitation til festen.

Gratis sommerferie med dine børn

sommerferie med dine børn

Hvert år ansøger Glostrup Sogns Menighedspleje Folkekirkens Feriehjælp om et antal fripladser til familier med børn, så de kan komme gratis på sommerferie i juni eller juli et sted i Danmark tæt på skov og strand. Der arrangeres bustransport fra Glostrup til feriestedet, hvor familierne bor i feriehuse eller ferielejligheder, og frivillige fra menighedsplejen deltager som "ferieværter".

For at komme i betragtning må ansøgernes indtægt ikke overstige kontanthjælpsloftet. Man må heller ikke være på SU eller førtidspension. For at blive godkendt skal der sammen med ansøgningen afleveres en kopi af årsopgørelsen.

Yderligere oplysninger hos sognepræst Andreas Thom, formand for Glostrup Sogns Menighedspleje.

Børnenes fem minutter

Udvalgte højmesser vil være tilpasset børnefamilierne. Ved den almindelige højmesse vil de første fem minutter af prædikenen være henvendt til de små. Herefter kan de gå ud i dåbsværelset ved siden af og lege. Der vil blive passet godt på dem, og imens kan de voksne nyde resten af prædikenen og gå til alters i fred og ro.